skip to Main Content
Hosting Af Mail Uden Hosting Af Web – Er Det Muligt?

Hosting af mail uden hosting af web – er det muligt?

I langt de fleste tilfælde, når et dansk domænenavn købes, så bliver det også brugt til e-mail. Det skal dog nævnes, at der er mange, der også søger en løsning, der kan bruges til hosting af mail uden, at det nødvendigvis betyder, at der også skal hostes en webside. Hvis det er tilfældet for dit vedkommende, så findes der cirka en håndfuld respektable løsninger på det danske marked, der kan bruges i forbindelse med hosting af mail – også kaldet for mailhoteller.

Der kan være flere årsager til, at man søger en sådan løsning. For mange handler det om, at sådanne løsninger er en kende mindre teknisk komplicerede end webhoteller, som byder på en højere grad af funktionalitet. Hvis du blot har et ønske om, at erhverve dig en simpel løsning, der kan hoste din mailadresse og eventuelt give dig adgang til en form for webmail, så skal du selvfølgelig gå på jagt efter et mailhotel i stedet for at investere i et stort og teknisk webhotel.

For at svare på overskriften, så er det naturligvis muligt, at finde hosting af mail uden hosting af web. Det kræver dog, at du er villig til at investere i et deciderede mailhotel, som – i nogle tilfælde – kan være en kende dyrere i såvel oprettelse som på månedlig basis sammenlignet med et webhotel. Der er flere årsager til dette, men oftest handler det om, at udbuddet af mailhotellerne er begrænset og derfor kan udbyderne også tillade sig at bibeholde priserne.

Hvornår bruges mailhoteller?

Hvis du har købt et domænenavn med det ene fokus, at det skal bruges som e-mail, så er der selvfølgelig ikke nogen grund til, at du vælger at investere i et komplekst webhotel, hvor der det primære fokus er, at kunne sikre en stabil webhosting, hvis du kan vælge et mindre komplekst mailhotel, der udelukkende er skabt med henblik på, at kunne give en god oplevelse for de kunder, der vil bruge tjeneste til at hoste én eller flere domæner, der bruges til e-mails.

For langt de fleste, så gør det sig dog gældende, at de ønsker at investere i et domænenavn, fordi det både skal bruges til en form for webside eller webshop, men dog også i forbindelse med e-mails. Hvis det er tilfældet, så kommer du ikke langt med et mailhotel, hvilket også er ensbetydende med, at du i stedet skal gå på jagt efter et såkaldt webhotel eller en anden form for webhosting, der giver dig mulighed for at gøre brug af såvel hosting af web som af mail.

Bruges også til større behov for mailhosting

I nogle tilfælde, så er der naturligvis et større behov for hosting af mails. Det kan være, at du driver en stor virksomhed, som har mange hundrede eller tilmed tusinde ansatte, hvilket også vil betyde, at der hver eneste dag bliver sendt mange tusinde e-mails. I et sådant tilfælde, så kan det være en oplagt idé, at du vælger at investere i en decideret form for email hosting, som kan sikre, at der ikke forekommer nedbrud på mailserveren eller lignende.

Samtidig vil du også opleve, at der hos rigtig mange udbydere af webhosting er blevet sat en begrænsning på antallet af mailkonti, der kan oprettes. Hvis du vælger at investere i et decideret mailhotel, så kan du være sikker på, at der ikke er nogen begrænsning og det vil også være med til at sikre, at du kan oprette e-mails til alle dine medarbejdere og ikke være bekymret for, om der er nedbrud som følge af den store volumen af e-mails, der sendes og modtages.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *